Logo Essenza di Bellezza

OVER ONS

Wie zijn wij?

Essenza di Bellezza is een sfeervolle, knusse en professionele massage & schoonheidssalon gelegen aan de Donderhei 5 in Best. Onze schoonheidssalon staat voor persoonlijke aandacht, kwaliteit voor een betaalbare prijs en vakkundig en onderbouwd advies. Je kunt in onze schoonheidssalon even helemaal tot rust komen, echt een moment voor jezelf. Vandaar ook onze slogan "your moment of calm".


In de salon wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatief hoogwaardige producten van merken zoals KAESO, UMA, ESPA en APRAISSE. Essenza di Bellezza is een massage & schoonheidssalon die keuze biedt uit verschillende behandelingen. Je kunt terecht voor gezichtsbehandelingen, visagie, diverse lichaams- en gezichtsmassages, cosmetische manicure & voetverzorging en huidverbetering behandelingen.


Soms is het  prettiger als de behandeling bij jou thuis plaatsvindt. Het kan natuurlijk zijn dat je verminderd mobiel bent of dat je opgemaakt wilt worden voor je bruiloft. Tegen een geringe vergoeding en in overleg met jou komen wij ook bij jou aan huis.


Als je nog leuke tips hebt of ideeën voor onze website, laat het ons dan weten. Wij willen ook de online ervaring voor iedereen zo leuk en leerzaam mogelijk maken!


Waarom naar de schoonheidsspecialiste?

Belangrijk is om te weten dat stress, verkeerde voeding, temperatuur verschillen, zonlicht, medicatie, auto gassen en andere schadelijke stoffen in de lucht schade kunnen veroorzaken aan de huid. Ook hormoon schommelingen en zwangerschap kunnen leiden tot een onrustige huid.

Persoonlijke verzorging is dan ook beslist geen luxe maar een noodzaak. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen om de huid dagelijks goed te verzorgen. Dit om o.a. overmatige onzuiverheden tijdens de pubertijd te voorkomen.


Het advies is om vanaf 12 jaar regelmatig een bezoek te brengen aan de schoonheidsspecialist als de huid overmatig talg produceert.

Het advies om huidveroudering uit te stellen/tegen te gaan is om vanaf de leeftijd van ca. 25 jaar regelmatig een extra behandeling te nemen op het gebied van hydratatie, stimuleren en activeren van collageen, elastine vezels en bindweefsel. Omdat geen mens hetzelfde is en zo ook geen huid gelijk is, wordt er bij je eerste bezoek een huidanalyse gedaan. Tijdens deze huidanalyse kijken wij naar je type huid en stemmen wij de behandeling en verder advies daarop af. Hierdoor kan er een optimaal resultaat bereikt worden. Een stralende en gezonde huid geeft zelfvertrouwen.


Uiteraard is de beste verzorging voor de huid altijd in combinatie met het thuis gebruik van de producten. De producten die wij in de salon gebruiken zijn geheel op elkaar aangepast om zo een optimaal resultaat te behalen. Jij bepaalt ten alle tijden hoe ver je hierin wilt gaan. Het advies voor een dagelijkse verzorging is een cleansingmilk, een lotion en een dag- en nachtcreme. Dit kan je altijd uitbreiden met een serum, gezichtsmasker en voor de rijpere huid een oogcreme. Een oogcreme adviseren wij vanaf 25 jaar omdat het collageen in de huid afneemt en daardoor fijne lijntjes en verslappingen van de huid zichtbaar worden. Dit kan je met een creme helaas niet uitsluiten, maar wel uitstellen!


Waarom een massage?

Pure ontspanning en verwennerij. Bovendien is een massage gezond voor het lichaam en goed voor jou. Ervaar de weldadige werking van onze ontspanningsmassages. Jij vindt bij ons jouw eigen "moment of calm".


Voor wie is lichaamsmassage bedoeld?

Eigenlijk voor iedereen die graag lekker ontspannen gemasseerd wil worden. Het is vooral prettig als je je wel eens “leeg” of flink vermoeid voelt na een drukke werkweek. Ook als jij jezelf verder goed, gezond en prettig voelt kan een ontspannende massage heerlijk zijn. Kortom, de ontspannende lichaamsmassage is zo goed als geschikt voor iedereen. Het accent ligt vooral op het ontspannende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd.


Een lichaamsmassage van een half uur richt zich grotendeels op de nek, schouders, rug en armen. Bij de lichaamsmassage van een uur worden ook de benen en het hoofd meegenomen. Tijdens de lichaamsmassage van 1,5 uur is er meer tijd om speciale aandacht te geven aan de door jou gewenste gebieden. Je mag natuurlijk ook zelf aangeven welk gebied je tijdens een massage wilt laten behandelen. Het maakt daarbij niet uit of je boekt voor een half uur of voor anderhalf uur. Je overlegt vooraf met onze masseur over jouw ontspanningsmassage.


Wat zijn de meest toegepaste technieken bij massage?

Strijkingen (effleurages): Met de vlakke hand of delen van de hand wordt over de huid gestreken. Meestal wordt gebruik gemaakt van massageolie (tussenstof) om de wrijving te verminderen. Een effleurage verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variëren in tempo en intensiteit kunnen effleurages zowel activerend als ontspannend werken.


Knedingen (petrissages): De spieren worden als het ware uitgeknepen door knedende en drukkende bewegingen. Ook hier kan de intensiteit variëren van zeer voorzichtig tot fors. Ook petrissages verbeteren de circulatie en de plaatselijke stofwisseling maar maken vooral vastzittende afvalstoffen los waardoor deze sneller afgevoerd kunnen worden. Spieren herstellen hierdoor gemakkelijker en eventuele spierpijn kan dan verminderen of zelfs voorkomen worden.


Fricties: Dit zijn handgrepen waarbij plaatselijk gewerkt wordt met een constante druk teneinde verklevingen los te maken en pijnvermindering te bevorderen. Deze techniek passen we vooral toe op verhardingen in het spierverloop en bij gewrichten.


Bot- of beenverschuivenis: Dit is een techniek die alleen aan de handen en voeten toegepast wordt. Door de rek op de spiertjes tussen middenhands/voetsbeentjes wordt de circulatie ter plaatse verbeterd en treedt ontspanning op.


Tapotements (kloppingen), vibraties, schuddingen en huidhandgrepenassage: Deze technieken worden meestal aan het einde van een massage toegepast om het behandelde weefsel te ontspannen of juist te activeren. Huidhandgrepen hebben tot doel eventuele huidverklevingen los te maken.


Welke technieken we toepassen tijdens de ontspanningsmassage is sterk afhankelijk van het beoogde doel en dat gaat uiteraard in overleg met jou. Meer informatie over wat massages voor jou kunnen doen kun je vinden op onze site. Heb je vragen dan kun je ons altijd bellen of mailen.
Kom heerlijk genieten van alles wat wij je te bieden hebben!

Wij hopen jou snel te mogen ontmoeten in onze massage & schoonheidssalon te Best. kaeso beauty
mijn salon
zitje
espa

Wij werken met 

uma
kaeso
espa