Logo Essenza di Bellezza

MASSAGES


Ontspanningsmassage 30/60/90 min

Een ontspannende massage waarbij de nadruk ligt op ontspanning,

spierspanningen wegnemen  het afvoeren van afvalstoffen, bloedcirculatie en stofwisseling.Hotstone massage 60 min

Een ontspanningsmassage met warme basalt stenen. Er wordt zowel met de handen als met de stenen 

gemasseerd. Deze massage werkt diep door in het spierweefsel, stimuleerd de organen en helpt 

het lichaam weer in balans te brengen.Algemene informatie massages.


Onze massages

Pure ontspanning en verwennerij. Bovendien is een massage gezond voor het lichaam en goed voor u. Ervaar de weldadige werking van onze ontspanningsmassages. Je vindt bij ons jouw "moment of calm". 


Voor wie is lichaamsmassage bedoeld?

Eigenlijk voor iedereen die graag lekker ontspannen gemasseerd wil worden. Het is vooral prettig als je je zich wel eens “leeg” of flink vermoeid voelt na een drukke werkweek. Ook als jij jezelf verder goed, gezond en prettig voelt kan een ontspannende massage heerlijk zijn. Kortom de ontspannende lichaamsmassage is zo goed als geschikt voor iedereen. Het accent ligt vooral op het ontspannende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd.


Een lichaamsmassage van een half uur richt zich grotendeels op de nek, schouders, rug en armen. Bij de lichaamsmassage van een uur worden ook de benen en het hoofd meegenomen. Tijdens de lichaamsmassage van 1,5 uur is er meer tijd om speciale aandacht te geven aan de door jou gewenste gebieden. Je mag natuurlijk ook zelf aangeven welk gebied je tijdens een massage wilt laten behandelen. Het maakt daarbij niet uit of je boekt voor een half uur of voor anderhalf uur. Je overlegt vooraf met onze masseur over jouw ontspanningsmassage. 


Wat zijn de meest toegepaste technieken bij massage?

Stijkingen (effleurages): Met de vlakke hand of delen van de hand wordt over de huid gestreken. Meestal wordt gebruik gemaakt van massageolie (tussenstof) om de wrijving te verminderen. Een effleurage verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variëren in tempo en intensiteit kunnen effleurages zowel activerend als ontspannend werken.


Knedingen (petrissages): De spieren worden als het ware uitgeknepen door knedende en drukkende bewegingen. Ook hier kan de intensiteit variëren van zeer voorzichtig tot fors. Ook petrissages verbeteren de circulatie en de plaatselijke stofwisseling maar maken vooral vastzittende afvalstoffen los waardoor deze sneller afgevoerd kunnen worden. Spieren herstellen hierdoor gemakkelijker en eventuele spierpijn kan dan verminderen of zelfs voorkomen worden.


Fricties: Dit zijn handgrepen waarbij plaatselijk gewerkt wordt met een constante druk teneinde verklevingen los te maken en pijnvermindering te bevorderen. Deze techniek passen we vooral toe op verhardingen in het spierverloop en bij gewrichten.


Bot- of beenverschuivenis: Dit is een techniek die alleen aan de handen en voeten toegepast wordt. Door de rek op de spiertjes tussen middenhands/voetsbeentjes wordt de circulatie ter plaatse verbeterd en treedt ontspanning op.


Tapotements (kloppingen), vibraties, schuddingen en huidhandgrepenassage: Deze technieken worden meestal aan het einde van een massage toegepast om het behandelde weefsel te ontspannen of juist te activeren. Huidhandgrepen hebben tot doel eventuele huidverklevingen los te maken.Welke technieken we toepassen tijdens de ontspanningsmassage is sterk afhankelijk van het beoogde doel en dat gaat uiteraard in overleg met jou.

uma body oil


Hotstone massage.

Een hotstone massage is een ontspanningsmassage met “hete” stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden (lekker warm maar niet te heet). Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water.


Wat houdt een behandeling in?

Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.


Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.


Wat is het doel? Wat doet het precies?

Behalve dat een hotstone massage heerlijk is, doet het ook nog het nodige voor je. Door de samenstelling van de stenen en de warmte die zij bezitten verhogen ze het algemene gevoel van welbehagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.


Hoe is het ontstaan? Waar komt het vandaan?

Hotstone massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het principe om stenen te gebruiken als gereedschap en hulpmiddelen al eeuwen oud is. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen al stenen om elkaar mee te masseren omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen. Warme stenen werden gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen door de stenen onder andere te plaatsen op de acupunctuurpunten en te strijken over de meridianen.


essenza di bellezza massage

ONZE MERKEN

uma
kaeso
espa